OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1987-1988 eğitim öğretim yılında adını Gazi Mustafa Kemal’ den ve tüm gazilerimizden alan Gazi İlkokulu adıyla hizmete girmiştir.

13462 m2’ lik bir alana sahip olan Gazi İlkokulu 1993-1994 eğitim öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuz 28 Şubat 2005 yılında hayırsever Mehmet Bilginer ve eşi Nevin Bilginer ile Bağcılar Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan yeni binasına geçerek Nevin Mehmet Bilginer İlköğretim Okulu adını almıştır.

Okulumuz 10.000 m2’lik inşaat alanına 2.000 m2 bina oturum alanı şeklinde inşa edilmiştir. Okul binası A-B-C blok olarak bölümlendirilmiştir.

Okul Aile Birliğince, tiyatro sahnesi havalandırma sistemi, fotokopi ve baskı makinası alımı, ses sisteminin yenilenmesi, salon koltuklarının döşemesinin, sahne perdesi, spor salonu malzeme dolapları ile kupa dolaplarının yaptırılması gibi çalışmalar yapılmıştır.