BAĞIŞÇILARIMIZ

BAĞIŞÇI AİLEMİZ

Nevin BİLGİNER ve Mehmet BİLGİNER

Mehmet Bilginer 1919 yılında Bulgaristan Filibe’de doğmuş. Bulgaristan’daki lise eğitiminden sonra 1940’lı yılların başında Türkiye’ye göç etmiştir.
Zorlukla geçen gençlik yıllarında iş hayatına atılmış, önce Darfilm firmasını kurmuş, taşınabilir sinema makineleriyle yurt çapında konulu ve eğitim filmlerinin işletmeciliğini yapmış. Bu amaçla gecesini gündüzüne katarak bütün Türkiye’yi en uzak köşelerine kadar dolaşmıştır. 60 yıllık geçmişi olan Darfilm Mehmet Bilginer’in koymuş olduğu ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmüştür.
Mehmet Bilginer 1970’li yıllarda Telekomünikasyon alanına girmiş ve kurduğu Türktelefon ve Türk Telekomünikasyon firmaları ile sanayiciliğe başlamış. Yugoslav iskra fabrikaları işbirliği ile telefon santralleri ve telefon cihazları üretmeye başlamış, fabrikalarında yüzlerce aileye iş olanağı sağlamıştır.
Mehmet Bilginer, gelişen, kalkınan ülkemizin hala en önemli eksiklerinin eğitim alanında olduğunun bilinci ile bu okulu yaptırmış ve gençlerin bu eğitim yuvasında aydınlanmalarından gurur duymuştur. Mehmet Bilginer 2007 yılında Mehmet Bilginer’in eşi Nevin Bilginer Hanımefendi ise 2015 yılında aramızdan ayrılmıştır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi